Ο Καραγκιόζης ζουγράφος οδικής σήμανσης

Φαντάζομαι κάπως έτσι το επόμενο έργο του μακαρίτη του Σπαθάρη: Ο πασάς τον βάζει και χαράζει διπλές γραμμές στο δρόμο, έτσι ώστε να δίνει πολλές λωρίδες σ' αυτούς που βγαίνουν απ' το σαράι. Στην άλλη άκρη είναι η καλύβα του μπαρμπα-Γιώργη, που κι αυτός θέλει πολλές λωρίδες, για να βγάζει άνετα τα πρόβατα. Πλακώνει στις φάπες τον ανηψιό, που, τι να κάνει, σβήνει τις προηγούμενες και χαράζει καινούργιες. Ο πασάς εξαγριώνεται, στέλνει το Βελιγκέκα και φιλοδωρεί μ' ένα μεγάλο καρούμπαλο τον Καραγκιόζη, που ξανασβήνει τις γραμμές και τις ζωγραφίζει υπέρ του πασά.
Το ίδιο επαναλαμβάνεται δυο τρεις φορές, ώσπου ο Καραγκιόζης βαριέται και αφήνει και τις δυο διπλές γραμμές συγχρόνως. Όμως αυτό δημιουργεί σύγχυση στους οδηγούς. Απ' τη μια μεριά βγαίνει ο Νιόνιος με το αυτοκίνητό του, απ' την άλλη ο Εβραίος, τσουγκράνε κι εκνευρίζονται. Στο τέλος όλοι μαζί δέρνουν τον Καραγκιόζη που παίρνει τα βουνά.

Από πού εμπνέομαι ιστορίες; Για δείτε την Εθνικής Αντιστάσεως κοντά στο Χαλάνδρι, εκεί που διασταυρώνεται με την Παπανικολή και τα ξαναλέμε.

Comments

Popular posts from this blog

Ένας ιστορικός πίνακας γεμάτος σημαίες

Το έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Ταξίδι με το οχηματαγωγό κατά το σωτήριον έτος 2023