Όποιος νύχτα περπατεί ...


Βραδινή εκπομπή στην TV, μια ακόμη "πολιτική συζήτηση". Μια απ' τα ίδια, κατάθλιψη και παραπλάνηση ...

Φρασεολογία του τύπου (προς τη δημοσιογράφο οικοδέσποινα): "Κυρία Πηνελόπη μου ..." Έχει σημασία η φρασεολογία; Επί της ουσίας όχι, αλλά δείχνει το ποιόν του ανθρώπου. Όχι ότι δεν είναι γνωστό το ποιόν καθενός από καιρό.

Όλοι στην αντιπολίτευση πια, και οι 300. Γι' αυτό δε μένει κανείς να κυβερνήσει.

Ένας παρουσίασε τις καταπληκτικές του ιδέες, αλλά επίσης δε μας είπε τι έκανε ως υπουργός. Ο παππούς μου, που δεν τον γνώρισα, φέρεται έχων ως αγαπημένο ρητό "με τα λόγια, ανώγια και κατώγια".

Πολιτικοί που ήταν παλιότερα σε κόμμα εξουσίας αναβαπτίσθηκαν σε αθώες περιστερές συμπήξαντες ακραία λαϊκίστικο κόμμα. Ο λαός όμως τους ψήφισε και αυτούς. Γενικότερα ο λαϊκισμός είναι η μόνη σίγουρη μέθοδος να κερδίσει ένα κόμμα τις εκλογές. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση είναι μέθοδος εγγυημένης αποτυχίας.

 Κάποιος απ' τους παλιούς πολιτικούς είχε πει "και ποιος σας είπε ότι οι επόμενοι θα είναι καλύτεροι;" Είναι γεγονός ότι και οι παλιοί φθαρμένοι και διεφθαρμένοι δεν έχουν σ' όλα άδικο.

Κάτι άλλοι, μοντέρνοι, ξεδίνουν στο twitter. Μας έχουν τσακίσει στα ευφυολογήματα. Η κλίση στις εξυπνάδες είναι προσόν άξιου κυβερνήτη; Να θυμίσω ένα τύπο που έγραφε παλιά τον "καιρό" στην τελευταία σελίδα εφημερίδας. Τον φαντάζεστε ως κατάλληλο για υπουργό;

Και μερικοί μαϊντανοί από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ηθοποιός που γράφει μόνος του τα λόγια της παράστασής του πόσες ελπίδες έχει; Να κατέβαιναν τουλάχιστο οι σεναριογράφοι ...

Είδα προ ημερών ένα ντοκιμαντέρ για το σχέδιο Μάρσαλ. Αφαίρεσε τις τελευταίες μου ψευδαισθήσεις, ότι κάναμε κι εμείς κάτι για την οργάνωση αυτής της χώρας. Δυστυχώς ήμασταν απλοί διαχειριστές, σε εύκολα κι απλά. Κάτι σα το χειριστή μπουλντόζας, αλλά ποτέ δε φτιάξαμε τη μπουλντόζα. Ακόμη και σ' αυτά όμως συχνά τα κάνουμε μούσκεμα. Τρίτος κόσμος.

Όσο είμαστε στο Ευρώ να βγάλουμε κανένα εισιτήριο (one way) για Αυστραλία; Έστω και με ανοιχτή ημερομηνία. Να πλύνουμε κανένα πιάτο, να προσφέρουμε τουλάχιστον κάποια υπηρεσία στην ανθρωπότητα.

Comments

Popular posts from this blog

Ένας ιστορικός πίνακας γεμάτος σημαίες

Το έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Ταξίδι με το οχηματαγωγό κατά το σωτήριον έτος 2023