Τα ψευδονέα

Ένας χιουμορίστας φίλος ήρθε πριν από χρόνια από την πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο και μου είπε τις πρώτες του επιφανειακές εντυπώσεις: "Ξέρεις πώς λένε εκεί τα δελτία ειδήσεων ό,τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά; Βάζουν μπροστά σε όλες τις λέξεις το πρόθεμα 'ψευδο-' κι αυτό είν' όλο. Για παράδειγμα, λένε πως ο ψευδοπρόεδρος του ψευδοκράτους προσγειώθηκε στο ψευδοαεροδρόμιον με το ψευδοαεροπλάνον του επιστρέφοντας από την ψευδοεπίσκεψίν του στις Βρυξέλλες." Φυσικά πρόκειται για αστείο.

Όμως το ίδιο αστείο σκεφτείτε μήπως ταιριάζει καλύτερα αλλού. Βάζω μερικές ενδεικτικές διασκευές ειδήσεων από μια ψευδοχώρα, και σκεφτείτε μήπως όλα ή κάποια απ' αυτά σας κάνουν "κλικ":

"Στην ψευδοβουλή μετά από μια ψευδοσυνεδρίαση οι ψευδοβουλευτές ψευδοψήφισαν τον ψευδοπροϋπολογισμό, καθώς και μια ψευδοτροπολογία στο ψευδονομοσχέδιο για την ψευδοαντιμετώπιση της διαφθοράς (ή του καπνίσματος, ή ό,τι άλλο επιθυμείτε). Επίσης αναγγέλθηκε ψευδοαυστηροποίηση του ψευδονόμου περί ψευδοευθύνης των ψευδοϋπουργών."

"Στο ψευδοπανεπιστήμιο τάδε η συνεδρίαση της ψευδοδιοίκησης διεκόπη από φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για την συνθήκες ψευδοδιεξαγωγής των ψευδοσπουδών τους και για τις ψευδοπροοπτικές ψευδοαπασχόλησης στην ψευδοαγορά ψευδοεργασίας και στο ψευδοδημόσιο. Στη συνέχεια οι τελευταίοι ανακοίνωσαν ψευδοκαταλήψεις των ψευδοσχολών τους. Η ψευδοδιοίκηση τους απάντησε ότι αυτές οι ψευδοενέργειές τους θα οδηγήσουν σε ψευδοαπώλεια του ψευδοεξαμήνου."

"Το ψευδοϋπουργείο ψευδοσυγκοινωνιών ανακοίνωσε νέα ψευδοαναδιοργάνωση των ψευδοδρομολογίων των λεωφορειακών ψευδογραμμών. Επίσης ανακοίνωσε νέα ψευδομέτρα ψευδοαντιμετώπισης της εισιτηριοαποφυγής."

"Στις ψευδοειδήσεις των ψευδοκαναλιών της τηλεόρασης έγιναν και χθες το βράδυ πάμπολλες ψευδοαναλύσεις για την ψευδοεπικείμενη ψευδοεκλογή προέδρου. Πολλά από τα ψευδοκόμματα κάνουν εντατικές ψευδοσυνεδριάσεις για να αποφασίσουν την ψευδοστάση τους. Ορισμένοι ψευδοαναρωτήθηκαν αν η ψευδοκομματική ψευδογραμμή καταργεί την ψευδοελευθερία του ψευδοβουλευτή."

Μπορείτε εφεξής να γράφετε και τις δικές σας ψευδοειδήσεις για όποιο ψευδοκράτος επιθυμείτε.

Comments

Popular posts from this blog

Ένας ιστορικός πίνακας γεμάτος σημαίες

Το έγκλημα στο Οριάν Εξπρές

Ταξίδι με το οχηματαγωγό κατά το σωτήριον έτος 2023